IZDATO 400 REŠENJA

POPISIVACI SASTANAKOd početka primene novog zakona popisano je 1850 objekata u gradu i kladovskim selima.

– Opštinska uprava Kladovo do sada je izdala 400 rešenja o ozakonjenju objekata- kazao je za nedeljnik “Timočke” Radoje Đurović, rukovodilac Odeljenja za urbanizam i građevinarstvo.

Na osnovu plana i programa Opštinske uprave  nastavljena je realizacija   popisa nelegalno sagrađenih građevinskih objekata bez urbanističke dokumentacije.Taj posao za sada obavlja desetak komisija koje  evidentiraju stambene, poslovne, ekonomske, pomoćne, proizvoljne i druge objekate radi njihove legalizacije. Vlasnicima objekata upućen je apel  da prilikom popisa izađu u susret  komisiji i pokažu traženu dokumentaciju građevinsku ili upotrebnu dozvolu ili zahtev za legalizaciju.

– Rok za završetak popisa  koji zahteva obilazak svakog domaćinstva ističe 31. marta. Na terenu je desetak komisija čiji broj će narednih dana biti dupliran. U skladu sa odlukom resornog ministarstva dobili smo saglasnost za zasnivanje radnog odnosa sa još devetoro stručnjaka sa evidencije Ispostave NSZ u Kladovu tako da su i oni uključeni u popisne aktivnosti. To će pomoći da kompleksan posao završimo u planiranom roku- optimista je Đurović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *