STRUČNI SASTANAK PREVENTIVNE MEDICINE TIMOČKE KRAJINE

Centralna fotka U Zajecaru odrzan strucni sastanak preventivne medicine timocke krajine str 4Jubilarni Stručni Sastanak preventivne medicine Timočke krajine u organizaciji Zavoda za javno zdravlje ,,Timok,,iz Zaječara i Medicinskog fakulteta Univerziteta iz Niša održan je od 25.4 do 28.aprila u Zaječaru. Sastanak je akreditovan od strane Lekarske komore Zdravstvenog saveta Republike Srbije kao nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem. Od prvog održavanja pre tideset godina Sastanak traje ,živi i razvija se kroz vreme i u skladu sa savremenim aktuelnim zahtevima. Najpre kao samostalan a od 1992.godine u okviru Naučno stručnog skupa Ekološka istina.

Sa savremenim aktuelnim zahtevima akreditacije u okviru kontinuirane medicinske edukacije 2012 . godine (dvadeset peti jubilarni ) se po prvi put akredituje pri Lekarskoj komori kao domaći simpozijum sve do ove godine gde se Sastanak razvija u nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem. Pored profesora predavača sa Medicinskog fakulteta iz Niša kao nastavne baze’, Geografskog fakulteta iz Beograda po prvi put se angažuju strani predavači sa Medicinskog fakulteta iz Beča, Medicinskog fakulteta iz Zagreba.

KARE2613Sastanak okuplja veliki broj stručnjaka, lekara, farmaceuta, biohemičara, stomatologa i drugih zdravstvenih saradnika; sociologa, demografa, inženjera, hemičara, ekonomista. Stručnjaci iz mreže Instituta i Zavoda za javno zdravlje Republike Srbije svojim aktivnim učešćem i prijavljenim radovima doprinose razmeni iskustava u svom radu i zaključcima i predloženim merama doprinose zaštiti i unapređenju zdravlja stanovništva.

Sastanak pored plenarnih i uvodnih predavanja uvaženih profesora Fakulteta se održava kroz četiri Sesije ; Javno zdravlje i stanovništvo: Higijena i zaštita životne sredine : Mikroorganizmi i ljudi i Epidemiologija javnog zdravlja. Ukupno prijavljenih i prezentovanih radova ove godine je bio 57.
Stručni sastanak preventivne medicine Timočke krajine je jedini sastanak posle Niških preventivnih dana u našoj zemlji koji okuplja veliki broj lekara različizih specijalnosti i visokog kadra zdravstvenih saradnika koji svojim prezentacijama i prijavljenih radova doprinose značaju i razvoju preventivih mera i aktivnosti u zaštiti i unapređenju zdravlja stanovništva.

Poseban doprinos i podršku ove godine u održavanju Stručnog sastanka preventivne medicine Timočke krajine daje i pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Zavod za javno zdravlje “TIMOK” Zaječar
Marina Vojnović, predsednik Organizacionog odbora i Koordinator Programa kontinuirane medicinske edukacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *