ULAGANJA ZA OPSTANAK SELA

Bogovina-fotoSelo Bogovina sa više od hiljadu žitelja, jedno je od većih seoskih naselja na području boljevačke opštine. Zahvaljujući Rudniku mrkog uglja i svom položaju,  u selu ima dosta mladih, a u dve mesne zajednice rade i dve četvororazredne škole.

Radi opstanka sela i stvaranja uslova za kvalitetniji život meštana, opština Boljevac je tokom proteklih par godina uložila značajna sredstva u izgradnju infrastrukturnih objekata – vodovoda, lokalnog puta, kao i efikasnijeg snabdevanja električnom energijom.

Bogovina je selo razuđenog tipa, ima četiri zaseoka koji su povezani sa centrom sela, a do najbrojnijih redovno stiže i đački autobus. Prošle godine, asfaltirana je deonica lokalnog puta duga oko tri kilometra, a izgrađena je i vodovodna mreža ka svim zaseocima, putem koje će se distribuirati voda sa regionalnog sistema Bogovina-Bor.

-Ulaganje u infrastrukturu je ključni činilac za opstanak seoskih naselja na prostoru naše opštine. Da bismo stvorili bolje uslove života i bolje mogućnosti za opstanak i rad seoskih gazdinstava, svake godine izdvajamo značajna sredstva za sanaciju lokalnih i atarskih puteva i za izgradnju vodovoda. Cilj nam je da žitelji seoskih naselja imaju izvesno i kvalitetno snabdevanje zdravom pijaćom vodom. U Bogovini smo prošle godine asfaltirali lokalni put, saniramo i reonske deonice do udaljenih zaselaka, a ovih dana smo uz veliku podršku EPS-a, uspeli da obezbedimo i postavljanje nove trafo stanice, koja će omogućiti kvalitetniji napon, ali pre svega pokretanje postrojenja za dodtok vode do najudaljenijih domaćinstava, ističe Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

Meštani bogovinskih zaselaka će zahvaljujući ovoj investiciji uskoro dobiti vodu sa novoizgrađenog vodovoda, sa vodosistema Bogovina-Bor.

U narednom periodu se planira i nastavak gradnje mreže ka selu Podgorac, čime bi trebalo da se zaokruži ova kapitalna investicija, ističe predsednik boljevačke opštine.

Projekat „Poljoprivreda, selo, mladi: ko ne seje – neće ni žeti“ sufinansira Opština Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *