USVOJEN DRUGI REBALANS BUDŽETA

Sednica SOU Knjaževcu je održana 13. sednica Skupštine opštine, sazvana po hitnom postupku. Odbnornici su usvojilii rebalans budžeta za 2017. godinu i izmene i dopune programa uređenje građevinskog zemljišta.

Godina je počela veoma dobro, konstatovao je predsednik opštine Milan Đokić, obrazlažući na sednici Skupštine opštine drugi rebalans budžeta za 2017. godinu.

– Meni je vrlo drago što je tema ovog rebalansa uvećanje budžeta opštine Knjaževac za sredstva koja će u opštinski budžet doći po namenskim transferima za projekte koji će se realizovati na teritoriji naše opštine. Budžet će biti uvećan za 72.830.000 dinara – kazao je Đokić.

Reč je o projektima izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, odnosno komunalnog opremanja Jabučkog ravništa na Staroj planini, zameni stolarije, izolaciji tavanskog prostora i modernizaciji kotlarnice u Knjaževačkoj gimnaziji, izradi tehničke dokumentacije za projekat izgradnje saobraćajnice Jabučko  ravnište – Mirkovci. Obezbeđena su i sredstva za eskproprijaciju, rešavanje imovinskih odnosa na delu puta iznad sela Crni vrh na Staroj planini, gde se nalazi ”kuća nasred puta”, kako bi Putevi Srbije izmestili saobraćajnicu.

Zbog namenskih sredstava koja su iz države stigla za projekte, bilo je neophodno izmeniti i program uređenja građevinskog zemljišta.

Trinaesta sednica Skupštine opštine, sazvana po hitnom postupku, sa samo dve tačke dnevnog reda, završena je u rekordno kratkom roku, bez diskusija i polemika.

 

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *