TRIBINA O EKONOMSKOM OSNAŽIVANJU ŽENA

TribinaŽenska odbornička mreža Skupštine opštine Knjaževac organizovala je u knjaževačkom Domu kulture tribinu na temu “Ekonomsko osnaživanje žena”. Bila je to prilika da se sa gošćama iz Užica razmene iskustva i kroz razgovor otkriju sličnosti i razlike kada je o ekonomskim problemima žena reč.

– Problemi su nam veoma slični. Ono što je važno je da smo čuli da ovde postoji spremnost da se problemi rešavaju, da se ide napred i da se napreduje – kaže Marina Tucović, članica Tima za ekonomsko osnaživanje žena Ženskog centra Užice.

Namera je bila motivacija i pomoć ženama da same ili uz pomoć zainteresovanih strana započnu svoj posao.

– Danas smo čule odlične primere kako mi odbornice možemo da sarađujemo sa našim sugrađankama i kako njihove prebleme da implementiramo kao temu u Skupštini i dođemo do nekih ideja koje su korisne za sve nas – smatra Jasna Mihajlović, koordinator Ženske odborničke mreže Knjaževac.

Tribina je završena organizovanjem razgovora po fokus grupama. I ova aktivnost Ženske odborničke mreže Knjaževac deo je Inicijativa ženske odborničke mreže koja se realizuje kroz projekat”Osnaživanje žena u odlučivanju kroz aktivno angažovanje u lokalnim ženskim odborničkim mrežama”.

 

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *