ODRŽAN PETI ULTRA TRAIL STARA PLANINA

IMG_3684Preko 300 ljubitelja prirode i aktivnosti u prirodi boravilo je od 26. do 28. maja na ”krovu Srbije” da bi učestvovalo na petom brdsko – planinskom maratonu Ultra trail Stara planina.

Došli su sva svih strana sveta da, po sopstvenom izboru, pretrče jednu od tri staze, duge 24, 57 i 108 kilometara, provere svoje granice i dožive nezaboravnu avanturu. Mnogi, kojima je ovo prvi boravak na Staroj planini, oduševljeni organizacijom, prirodom i gostoljuvošću, čvrsti su u uverenju da će se vratiti i iduće godine.

Organizator, Sky running asocijacija Srbije, doveo je na peti Ultra trail duplo više takmičara u odnosu na prošlu godinu.

”Trku je podržalo Ministarstvo turizma, Turistička organizacija Srbije. Oni su prepoznali ovaj događaj kao značajan potencijal za razvoj aktivnog i sportskog turizma. Stara planina ima puno potencijala za planinsko trčanje i ostale vidove aktivnog turizma,” kaže Jelena Todorović iz Sky running asocijacije Srbije

Baza trke ove godine bila je na Jabučkom ravništu, a učesnici, pratioci i organizatori, popunili  su smeštajne kapacitete na Staroj planini, kazao je direktor Turističke organizacije opštine Knjaževac Boban Marković.

Pokrovitelji Ultra trail-a su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Turistička organizacija Srbije, opštine Knjaževac i JP Stara planina. Ministarstvo sporta Republike ovu trku okarakterisalo kao “događaj od nacionalnog značaja”.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *