NOVI ŽIVOT POSLE POPLAVA

DSCF7353Petočlana porodica Dejana Jenića, čiji je dom potpuno stradao u poplavama koje su 2014.  pogodile Negotin, posle dve godine podstanarskog života, uselila se u novu kuću, površine 100 kvadrata, koju im je u okviru programa pomoći Evropske unije poplavljenima u Srbiji, izgradio Danski savet za izbeglice (DRC).

-Nemam reči. Kuća je prelepa, imamo po jednu spavaću sobu za nas, za sina i snaju i za unuku. Imamo prelepu kuhinju, kupatilo, dnevni boravak. Sve je novo i lepo, nameštaj, frižider, zamrzivač, šporet, sve su nam opremili. Mogu samo da se od srca zahvalim i opštini Negotin, ali i Evropskoj uniji i Danskom savetu za izbeglice – kaže Verica Jenić.

DSCF7357Novu kuću, opremljenu nameštajem i belom tehnikom dobila je i četvoročlana porodica Barbulović, čiji je dom, takođe, stradao u poplavama pre tri godine.

-Opština Negotin je dobila dve montažne kuće za porodice Jenić i Barbulović. Mi smo i renovirali još dve kuće, jednu u Slatini i drugu u Negotinu, koje su u poplavama 2014. takođe pretrpeli štetu, ali znatno manju nego ove dve porodice. Te su kuće renovirane prošle godine. Danas smo, zahvaljujući Delagaciji Evropske unije u Srbiji i realizatoru projekta, Danskom savetu za izbeglice, uselili u nove kuće porodice Jenić i Barbulović – istakla je Slađana Stojanović, rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti, privredu i razvoj Opštine Negotin.

Organizacija DRC je u opštini Negotin za izgradnju dve i obnovu još dve kuće investirala  oko 50.000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *