SERTIFIKATI ZA LAKŠI PUT DO RADNE KNJIŽICE

SETRIFIKATU Kladovu je  dodelom sertifikata završena  osnovna  informatička obuka za devetoro lica sa evidencije Ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje. Prvoj grupi polaznika  Dejan Mihajlović održao  je 90 časova,svi su uspešno završili obuku  i sada se nadaju daće  lakše stići do radne knjižice kod poslodavca.

– Ubeđen sam da će mi sertifikat pomoći da zasnujem radni odnos. Obuka je bile prijemčiva , ni laka ni teška, ali je činjenica da sam mnogo više naučio iako sam smtarao da se dobro snalazim u toj oblasti – kazao je  Milan Novaković, jedan od polaznika osnovne informatičke obuke.

Program Nacionalne službe za zapošljavanje  deo je projekta “Pomoć teže zapošljivim licima ” koji finansira Evropska unija  kroz IPA fondove 2012., a namenjen je licima koja su na evidenciji službe duže od godinu dana.

– Reč je o programu koji se sprovodi za teže zapošljiva lica koja imaju završenu najmanje srednju školu. Polaznici su  dobili serifikat koji je međunarodno priznat- istakao je Bojan Marković, iz Filijale NSZ Bor.

Nova grupa nezaposlenih Kladovljana saznala je šta ih očekuje tokom tronedeljne obuke koja će početi 19. juna u zgradi kladovskog Srednjoškolskog centra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *