ZA VIZITORSKI CENTAR 1,3 MILIONA EVRA

čučulan u temišvaru (1)Na  prigodnom skupu u Temišvaru u Rumuniji u prisustvu zvanica i Dragana Novakovića, njegovog zamenika, predsednik opštine Kladovo Radisav Čučulanović sa partnerima iz Episkopije iz Tun Severina, iz opština Brosteni i  iz Asocijacije iz Lupše  poptpisao  je Ugovor o realizaciji  projekta „Nasleđa na granici Dunava“ koji iz IPA fondova u iznosu od 1,3 miliona evra sufinansira Evropska unija u okviru prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Reč je o izgradnji vizitorskog centra na ulazu u srednjovekovnu tvrđavu „Fetislam“, a opština Kladovo je  vodeći partner na projektu.

– Reč je o najvrednijem ugovoru koji je opština Kladovo do sada potpisala u okviru programa prekogranične saradnje. Zasluga za to pripada i zaposlenima u kancelariji za Lokalni ekonomski razvoj , Mini Novaković i Slađanu Bobiću ,koji su radili na izradi projekta za koji nam je nadležna komisija uprkos strogim kriterijumima dodelila 93
poena. Radovi na izgradnji vizitor centra  počeće do kraja juna, trajaće dve godine i kada budu završeni oplemeniće turističku ponudu opštine Kladovo – kazao je prvi čovek te podunavske opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *