KASA PUNIJA ZA 15,5 MILIONA DINARA

VECE (19)Na 36. sednici Opštinskog veća u Kladovu jednoglasno je usvojena Odluka  o komasaciji ukupno 8000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u 10 katastarskih opština. Većnici su podržali i Odluku o raspisivanju  javnog oglasa za prvi krug davanja u zakup 500 parcela ukupne površine 1675,7 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini  u 23 katastarske opštine na teritoriji opštine Kladovo. Članovi opštinske Vlade usvojili su i predlog odluke o izmeni budžeta opštine Kladovo za 2017. godinu kojom se planira da tekući prihodi  iz poreza na zarade budu  uvećani  za 15.560.000 dinara tako da prihodna strana opštinske kase umasto 660,6  miliona dinara sada iznosi 676.201.296 dinara. Iz  uvećanih prihoda finansiraće se tačno određeni rashodi.

– U cilju unapređenja uslova za funkcionisanje pet osnovnih škola u našoj opštini izdvojili smo 3,5 miliona dinara, stotinu hiljada dinara više po Rešenju Poreske uprave  biće usmereno  za isplatu obaveza PU „Neven“, dok je po dva miliona dinara opredeljeno za izradu Plana detaljne regulacije u opštini Kladovo i za završetak gradnje parohijskog doma u hramu „Sveti Đorđe“ u Kladovu, jer su to prioriteti – pojasnio je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.
Članovi Opštinskog veća dali su saglasnost  na predlog Odluke  Glavnog projekta tehničkog regulisanja saobraćaja na uličnoj mreži opštine Kladovo, kao i na predlog Odluke o radnom angažovanju dva vaspitača u PU “ Neven“ zbog povećanog obima posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *