VUKOVCIMA PO TABLET RAČUNAR

vukovci (1)Nastavljajući lepu praksu započetu prošle godine, u Skupštini opštine Majdanpek prošle nedelje upriličili su prijem za ovogodišnje nosioce Vukove diplome iz svih pet osnovnih škola opštine. Za ostvaren uspeh i zalaganje tokom osmogodišnjeg školovanja, 21 učenik i učenica koji su tokom školovanja znali samo za petice, ili u proseku svaki 10. svršeni osnovac nagrađen je tablet računarom koje im je uz čestitke uručio Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek:

-Ne znam kako vi doživljavate Vukovu diplomu. Po meni je ona jedno priznanje za veliki trud i angažovanje koje ste uložili svih ovih godina i to pre svega treba da bude podstrek za vas da  sa učenjem nastavite i dalje i da ubuduće budete odlični učenici, a ja bih voleo i „vukovci“- rekao je tom prilikom prvi čovek opštine koji je takođe svojevremeno, školu završio sa istom diplomom: –  Osim što je priznanje, Vukova diploma je i obaveza i odgovornost, koju treba i dalje da potvrđujete dobrim ocenama, prema vašim nastavnicima kao i prema vašim roditeljima koji u vas polažu velike nade za dalje školovanje. Moja je želja lična prema svima vama da postižete dobre rezultate, postižete dobar uspeh, nastavite sa školovanjem, završite fakultete, jer vi ste onaj deo učenika koji ima veliki potencijal, veliki kapacitet, da stekne znanje i to kasnije primeni u životu”. – rekao je Vagner posebno podvukavši: –  Vi ste, najkraće rečeno, budućnost ove zemlje”.

Opština Majdanpek je na ovaj način obradovala najbolje osnovce, te dodatnom pažnjom i skromnim poklonima na neki način pohvalila angažovanje i trud najboljih osnovaca nastojeći da ih motiviše za dalji rad. U razgovoru sa opštinskim zvaničnicima, bilo je raspitivanja za uslove pod kojim se za dalje školovanje može ostvariti pravo na stipendiju, te priznanja da većina najboljih planira da upiše gimnaziju otvarajući sebi put da školovanje završi tek dobijanjem fakultetske diplome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *