SUFICIT 36,4 MILIONA DINARA

SKUPSTINA (9)Na četvrtoj ovogodišnjoj sednici Skupštine opštine (SO) Kladovo, odbornici su usvojili Odluku o završnom budžetu opštine za 2016. godinu. Nakon sugestija i kako socijalisti poručiše dobronamernih primedbi,  Izveštaj je dobio podršku 20 od 26 odbornika koliko ih je učestvovalo u radu skupštinskog zasedanja.


– U odnosu na planiranih 702 miliona dinara  na kraju prošle godine prihodi su  realizovani  sa 85,8 odsto ,odnosno  u iznosu od 600,8 miliona dinara. S obzirom da su  ukupni rashodi bili 582 miliona dinara , zabeležen  je suficit od 36,4 miliona  dinara. Time je obezbeđeno nesmetano funkcionisanje  svih budžetskih korisnika. Po
mišljenju merodavnog revizora završni račun za minulu godinu dobio je pozitivnu ocenu – kazao je  Slaviša Tufajević, predsednik SO Kladovo.
Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i  Odluku o izmeni budžeta opštine Kladovo za 2017. godinu kojom se planira da tekući prihodi  iz poreza na zarade budu  uvećani  za 15.560.000 dinara tako da prihodna strana opštinske kase umesto 660,6 miliona sada iznosi 676,2 miliona dinara. Podršku je dobio i predlog odluke o besplatnom prevozu lica starijih od 65 godina u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Kladovo.
– Prihvatili smo incijativu koju je svojim potpisima overilo 1200 građana iz 23 mesne zajednice, a njena primena uslediće od 1. januara 2018. godine s obzirom da sredstva za tu namenu nisu planirana u budžetu za ovu godinu- dodao je Tufajević.
Članovi Skupštine dali su saglasnost na predlog Odluke o  komasaciji 8000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta  u 10 katastarskih opština, na području opštine Kladovo. Odbornička većina usvojila je i izveštaje o radu  u 2016. godini Javnog preduzeća “Jedinstvo ” i Turističke organizacije opštine Kladovo, kao  i izmene Odluke  o
povećanju lokalnih komunalnih taksi koje plaćaju vlasnici ugostiteljskih i poslastičarskih radnji u gradskim zonama.

Posle skupštinske održana je i 37. sednica  Opštinskog veća na kojoj je usvojena  ostavka Zorana Petrovića dosadašnjeg direktora JP “Jedinstvo”, dok je za vršioca dužnosti imenovan Branko Majkanović diplomirani inženjer iz Kladova.
– Dosadašnji direktor je podneo neopozivu ostavku, s druge strane smatramo da neke stvari nisu najbolje urađene. Fizička i pravna lica za grejanje i vodu za piće duguju oko 80 miliona dinara, dok je na kraju 2016. godine Javno preduzeće iskazalo dobit od oko 50 miliona dinara. Ta dva momenta su u suprotnosti, istvoremeno dugo se rešava problem zamućenosti vode  na  sistemu  sa kojeg se vodom za piće snabdevaju meštani Male i Velike Vrbice iako je izgrađen novi bunar i to je deo razloga da se ostavka Petrovića usvoji- obrazložio je odluku Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *