USVOJEN IZVEŠTAJ O POPISU IMOVINE

?

Na prošle nedelje održanoj junskoj sednici Opštinskog veća u Majdanpeku, usvojen je izveštaj o popisu imovine i obaveza u organima opštine, a i data saglasnost na izmene i dopune programa JKP “Vodovod” i Javnog preduzeća za građevinsko zemljište i puteve Majdanpek.

Saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja dva preduzeća čiji je osnivač opština bila je neophodna budući da je došlo do promena okolnosti poslovanja. Za JKP “Vodovod” to je obrazloženo činjenicom da su Programom mera za unapređenje uslova života lokalne zajednice i Programom korišćenja budžetskog fonda za zaštitu životne sredine planirana sredstva za nabavku opreme za otpušavanje kanalizacije, a došlo je i do promene cena usluga.  Prvi pomenuti program predviđa i sredstva za tekuće održavanje nekategorisanih i javnih puteva, kao i održavanje javne rasvete i nabavku putarskih vozila. Osim toga postoje i obaveze koje treba izmiriti iz perioda kada je ovo preduzeće bilo indirektni korisnik budžetskih sredstava, a u planu su i  javni radovi vredni 600 hiljada dinara koji će biti realizovani u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja.

Ovom prilikom obrazovana je Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora za poslove iz izvorne nadležnosti, a usvojen je i zaključak vezano za zahtev iz Osnovne škole “Velimir Markićević” za odobravanje sredstava za nastavak angažovanja defektologa i dva asistenta u nastavi za rad sa učenicima koji nastavu pohađaju po inkluzivnom program.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *