KINA ŽELI DA SE OSTVARI SARADNJA SA RTB-OM

FOTO RTBPredstavnici najveće državne kineske kompanije za proizvodnju bakra i procenu zlata, zajedno sa partnerima iz kineske privatne investicione i upravljačke agencije, posetili su danas Rudarsko-topioničarski basen Bor.

U razgovoru sa generalnim direktorom Blagojem Spaskovskim istaknuto je, pored ostalog, da je ova kineska kompanija u Srbiji i Boru prvi put i to na zvanični zahtev Kine koja „želi da upravo njihova najveća državna kompanija ostvari saradnju sa RTB-om Bor“.

– Naša zemlja bi volela da upravo mi ostvarimo saradnju sa RTB-om Bor i zbog toga smo ovde istakao je direktor investicija u rudarstvu ove kineske kompanije.

Nakon razgovora sa menadžmentom RTB-a Bor, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gosti iz Kine su, u pratnji Spaskovskog, razgledali površinski kop „Veliki Krivelj“ i tamošnju flotaciju, novu topionicu, fabriku sumporne kiseline i pogon elektrolize.

G.T.V.

One comment on “KINA ŽELI DA SE OSTVARI SARADNJA SA RTB-OM

  1. Dr Miggyy kaže:

    Kineska kompanija “želi da ostvari saradnju sa RTB Bor”. Pitanje je da li Srbija ima interesa za takvu saradnju. Ta saradnja bi presekao puteva novca iz RTB Bor, a to nama nikako ne odgovara i Vladi i Spaskovskom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *