SOLIDARNA POMOĆ ZA RADNIKE KOMUNALNIH PREDUZEĆA

SKUPSTINA2Na petoj ovogodišnjoj sednici odbornici Skupštine opštine Kladovo usvojili su  predlog Odluke o pribavljanju i raspolaganju  stvarima u javnoj svojini u opštine Kladovo, odnosno o visini  iznosa zakupa poslovnog prostora u gradskoj i seoskim sredinama. Reč je o izmeni odluke koja definiše  mesečnu nadoknadu po metru kvadratnom korisne površine.

– Cene su manje za četiri puta, u gradu za lokal površine do 50 kvadrata mesečna nadoknada je 500 dinara po metru kvadratnom, dok je za lokal iste površine u mesnim zajednicama 180 dinara po kvadratu. Što je površina lokala veća nadoknada je manja – pojasnio je  Slaviša Tufajević,  predsednik SO Kladovo.
Članovi lokalnog parlamenta dali su podršku rebalansu Programa poslovanja  za 2017. godinu Javnog preduzeća “Jedinstvo”  i pozitivno su se izjasnili o  dopuni programa poslovanja za 2017. godinu  Javnog preduzeća “Komunalac”.
Odbornici su dali saglasnost  da se na rashodnoj strani računa JP “Jedinstvo”  iznos od 2,5 miliona dinara opredeli  kao solidarna pomoć za zaposlene. Podršku je dobio i predlog o  prespodeli dobiti  Javnog preduzeća “Komunalac” u 2016. godini jer je suficit  preduzeća u iznosu od 3,4 miliona dinara opredeljen za kupovinu 132 metalna kontejnera na točkovima zapremine 1,1 kubik.
– Članovi skupštine usvojili su i  dopunu Programa poslovanja za 2017.godinu JP “Komunalac”  koja sadrži  isplatu 1,5 miliona dinara kao  solidarnu pomoć zaposlenima što je  u skladu sa Aneksom posebnog kolektivnog ugovora. To podrazumeva da će radnicima dva javna preduzeća jednokratno biti isplaćeno po 23.000 dinara – dodao je Tufajević.

SKUPSTINA GLASANJE OKNakon glasanja odbornici lokalnog parlamenta razrešili su dosadašnje članove Opštinskog veća Gorana Čelikovića i Snežanu Bukatarević. Umesto njih predloženi su Bogosav Belić i Slađana Točaković (kadrovi SNS) ali nisu dobili potreban broj glasova. Za Belića je glasalo 12, a za Točakovićevu 14 odbornika , a limit je 14 plus jedan glas. Na sednici Skupštine Branko Majkanovič izabran je za v.d. direktora JP ” Jedinstvo”. Socijalisti su bili protiv smene Zorana Petrovića, ali i protiv imenovanja Majkanovića dok su u oba slučaja odbornici DS bili uzdržani. U radu sednice učestvovala su 23 , od 28 odbornika koliko ih je u skupštinskim klupama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *