ALEKSANDAR MILIKIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE BOR

Aleksandar Milikić

Aleksandar Milikić

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Bor, Aleksandar Milikić (35), diplomirani inženjer industrijske informatike i direktor preduzeća „Samački smeštaj“ izabran je za novog predsednika opštine Bor. Za njegovog zamenika izabrana je Jasmina Orlić, samostalni stručni saradnik za raspodelu LD-a RBB-a.

Tajnim glasanjem za Milikića je glasalo 24 odbornika dok je za Jasminu glasalo njih 22. Novi predsednik opštine Bor naglasio je da će u narednih 10 do 15 dana sagledati situaciju u javnom sektoru.

-Evidentno je da je teška situacija u opštini Bor ali to ne znači da se problemi ne mogu rešiti. Nije sve funkcionisalo dobro, ali verujem da udruženim snagama možemo sve prevazići. Svaka konstruktivna ideja biće realizovana, ako ona ostavlja dobro našim sugrađanima.  Mogu da kažem da ću se baviti funkcionisanjem predškolske ustanove, javnim sektorom, gerontološkim centrom koji nije u funkciji,  mladima, razvojem sporta i u sve sfere društva koji postoje trebamo uključiti ljude a vrata predsednika opštine su u budućem periodu otvorena  za sve, i za  predstavnike opozicije i pozicije – poručio je Milikić.

Sednici na kojoj je izabran novi predsednik opštine Bor, prethodila je sednica  na kojoj se raspravljalo o ostavci Živorada Petrovića, koju je on  juče podneo na mesto prvog čoveka Bora.

DSC_0084Da podsetimo Živorad Petrović juče nakon podnošenja ostavke na mesto predsednika opštine Bor nije želeo da komentariše razloge svog postupka, već je kratko poručio da ne želi da „ratuje“ sa svojim partijskim kolegama.

Za članove Opštinskog veća na današnjoj sednici su izabrani: Saša Videnović, Saška Milošević, Ljubiša Repedžić, Danijel Aleksić, Dobrica Đurić, Tamara Paunović, Milena Stanojković i Igor Janković.

Aleksandar Milikić će na čelu Opštine Bor biti do naredne godine kada se u gradu bakra očekuju lokalni izbori.

https://youtu.be/MsLOft87mwo

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *