JUNIORSKI TURNIR U VATERPOLU U BORU OD 27 DO 30 JULA

za slanje 2Povodom juniorskog turnira u vaterpolu na kome će učestvovati sedam reprezentacija, a koji će se održati u Boru u periodu od 27. do 30.jula predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić primio je članove Vaterpolo saveza Srbije, Darka Udovičića i Dijanu Bošnjak.

-Prošle godine družili na predolimpijskom turniru ste našem gradu omogućili da se osećamo kao uvažen domaćin i mislim da smo mi to opravdali, a ove godine ćemo se truditi da u saradnji sa vama to bude još bolje. Vašim dolaskom ste nam dali veliki zadatak i obavezu, da pokažemo da smo dobar domaćin, da kao mala lokalna zajednica možemo da iznesemo velike zahteve, a sve u cilju razvoja i promocije sporta, zdravog načina života i ljudi-naglasio je Aleksandar Milikić,predsednik opštine Bor.

Članovi Vaterpolo saveza Srbije zahvalili su se na podršci koju su dobili od lokalne samouprave, kao i RTB-u Bor, hotelu “Jezero” na Borskom jezeru, kao i mnogim javnim preduzećima i ustanovama.

-Ono što krasi Bor i Vaterpolo savez Srbije je svakako dobra organizacija koja je bila prošle godine na seniorskom turniru pred Olimpijadu, kada su zlatni vaterpolisti Srbije ispraćeni upravo iz Bora. Ovogodišnji turnir u Boru će biti uvod za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 5. do 13.avgusta. u kategoriji do 20 godina. Na turniru će pored reprezentacije Srbije učestvovati ekipe iz Crne Gore,Hrvatske,Australije,Amerike,Italije i Irana koje će biti organizovane u četiri takmičarska dana, sa po tri utakmica u kolu i učiniće da Bor ponovo bude grad vaterpola kao što je to bio i prošle godine-istakao je Darko Udovičić,sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije.

Pored juniorskog turnira u Boru od 27. do 30.jula i Svetskog prvenstva u Beogradu od 5. do 13. avgusta, Vaterpolo savez Srbije će od 20.do 27.avgusta organizovati i Evropsko prvenstvo u Novom Sadu na zatvorenim bazenima Spens-a za devojke uzrasta do 17 godina na kome se očekuje učešće 16 ekipa.

Borska publika će turnir moći na prati na otvorenim bazenima ustanove “Sportski centar”, a mesto prodaje karata i cena ulaznica biće uskoro objavljene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *