USVOJEN REBALANS OPŠTINSKOG BUDŽETA

so-2712cDeficit od 214 miliona dinara, ostvarenje prihoda i primanja u periodu januar – maj u većem iznosu, ukupno i povrstama, pa i usklađivanje, odnosno uvežanje ukupnih prihoda i rashoda, razlozi su koji su opredelili većinu odbornika u Skupštini opštine Majdanpek da izglasaju prvi ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta.

Julsko zasedanje opštinskog parlamenta, 19.po redu u ovom mandatu odvijalo se u znaku pomenute odluke. Predstavnici opozicije izneli su niz kritika na pomenuti predlog odluke, a predstavnik Grupe građana Dragan Popović je rebalans nazvao predizbornim i ukazao da se prihodi ne slažu sa rashodima, da je rekonstrukcija zgrade srednjih škola različito definisana u ovom dokumentu i na portalu javnih nabavki, zamerio što nije usvojen završni račun, ali i što se odustalo od rekonstrukcije vodovoda u Majdanpeku. Draško Ćetković je ukazao na problem i opasne posledice koje otvaraju velike subvencije prema javnim preduzećima i založio se za brže rešavanje najvaćeg problema grejanja u Majdanpeku prelaskom na obnovljive izvore energije za koje je projekat urađen.

Ovom prilikom usvojena je odluka o korišćenju javnih površina kao i odluka o kategorizaciji opštinskih ulica i puteva, a data je i saglasnost na izmene i dopune programa  rada JKP “Vodovod” i JP za građevinsko zemljište i puteve Majdanpek. Obrazovana je komisija za planove opštine Majdanpek, a u okviru dopunske tačke dnevnog reda formirana je nezavisna komisija za proveru potrošača koji su se isključili sa sistema daljinskog grejanja.

Ni ovaj put nisu izostala kadrovska ešenja, pa je za direktora Narodne biblioteke imenovan Uroš Vuletić, a za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Majdanpek Predrag Radaković, nakon ostavke prethodnog vd direktora. Za vd direktora JKP Donji Milanovac ponovo je postavljen Saša Librić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *