SARADNJA NA PROJEKTIMA

vesti_2017-jul-memorandumZamenik predsednika opštine Knjaževac Miroljub Mihajlović i Mauricio Kamin, direktor i Asocijacije ”Trentino za Balkan” iz Italije potpisali su memorandum o saradnji na projektima koji će doprineti iskorišćenju lokalnih resursa u oba grada.

– U Trentinu postoji kultura kooperativa (zadruga), ali to nije model koji može direktno ovde da se primeni, mora da se adaptira. Ono što su potencijali za saradnju jeste poljoprivreda, turizam, uvek imajući u vidu mlade koji u to treba da se uključe – kazao je Kamin.

Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine Knjaževac je naglasio da se razmenom iskustava se može dosta toga novog naučiti.

– Ima mnogo toga što možemo da naučimo od Nezavisne pokrajine Trento. Njihova ekonomija je bazirana na kooperativama u različitim sferama biznisa i života. To su stvari o kojima razmišljamo i mi kao lokalna samouprava – poručio je Popović.

Kako je najavljeno, sledeći sastanak dogodiće se u Italiji, a proširivanje saradnje očekuje se na relaciji Autonomna oblast Trentino – opštine Knjaževac.

 

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *