PODSTICAJ BAVLJENJU STOČARSTVOM

_IMG_6480 (1)Opština Knjaževac raspisala je konkurs za izbor korisnika za dodelu sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva iz Bužetskog fonda za razvoj poljoprivrede. Iznos sredstava, opredeljenih za ove namene, najbolje govori o nameri lokalne samouprave da podstakne domaćinstva koja ovom proizvodnjom žele da se bave profesionalno, kaže Vladan Mitić, direktor Agencije za razvoj.

– Ove godine je opredeljeno devet miliona dinara za subvencionisanje onih koji žele da se bave uzgojem umatičenih grla ovaca i koza. Konkurs je raspisan i biće otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 31. avgusta. Domaćinstva treba da budu registrovana, da imaju aktivan status. Prioritet će imati mladi, nezaposleni ljudi, kao i oni koji će u buućem periodu Budžetskom fondu donirati određena sredstva ili grla. Moći će da se aplicira za sredstva u iznosu od 100 do 500 hiljada dinara – kazao je Mitić.

Detaljnije informacije o konkursu, kao i pomoć u pripremi dokumentacije poljoprivrednici mogu dobiti u Agenciji za razvoj. Agencija će pružiti svu tehničku podršku zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima, koji žele da učestvuju na konkursu.

Konkurs je objavljen na zvaničnim sajtovima opštine i Agencije, na oglasnoj tabli Opštinske uprave, a stanovnici seoskih naselja moći će da se informišu i u svojim mesnim zajednicama i kancelarijama. Pripremljen je i odgovarajući promo materijal.

 

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *