POTPISAN UGOVOR SA „PRODŽETIJEM“

KNJAŽEVAC – Potpisivanjem ugovora o prodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni, u Knjaževcu je počela realizacija prve grinfild investicije nakon 30 godina. Ugovor su poptisali Romano Rosi, vlasnik i direktor italijanske kompanije „Prodžeti“ i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Romano Rosi je naglaiso da je projekat započet pre nekoliko meseci.

– Preuzeli smo stotinak radnika koji su radili za nas u „Serbini“ u Knjaževcu. Razvoj će dalje zavisiti od saradnje sa budućim klijentima. Potpisivanjem ovog ugovora sa opštinom Knjaževac obavezali smo se da će u naredna 24 meseca, a nadam se i ranije, ovde nići nova fabrika i da će se posao širiti. Za sada nemamo subvencije države Srbije, ali im se naravno nadamo, jer bi nam to puno pomoglo – naglasio je Rosi.

Prvi čovek knjaževačke opštine je istakao da je najvažnije što će u Knjaževcu biti otvorena nova radna mesta.

-Opština Knjaževac je prodala deo zemljišta u industrijskoj zoni na kome će izgraditi svoju fabriku za proizvodnju obuće. Firma „Prodžeti“ već ima tri fabrike u Srbiji i zapošljava ozbiljan broj radnika. Dolazak ovakvog investitora na teritoriju naše opštine je više nego značajan, naročito ako se ima u vidu da je Knjaževac poznat po obućarstvu i kvalitetnim radnicima – rekao je Đokić.

Kompanija „Prodžeti“ ima tri fabrike u Srbiji: u Somboru, Vladimircima i Vršcu. Godišnje proizvodi blizu dva miliona pari i najveći je sprski izvoznik obuće.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *