SIGURNA KUĆA ISTOČNA SRBIJA

MAJDANPEK – Na konkusu Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije za pokretanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici, Centar za socijalni rad Majdanpek je dobio podršku za projekat “Sigurna kuća Istočna Srbija”, čija je realizacija počela 5.juna ove godine i koji za cilj ima uspostavljanje prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici i druge korisnike u kriznim situacijama.

Reč je o programu “Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou” koji će uskoro biti predstavljen na posebnoj press konferenciji i treba da se sprovede u saradnji Republike Srbije i Evropske unije sa ciljem da uz finansijsku podršku projektima, razvije nove, inovativne i standardizovane usluge socijalne zaštite u lokalnoj zajednici.

Projekat predviđa adaptaciju prostora površine od 400 kvadratnih metara, potpunu rekonstrukciju instalacija i opremanje prostorija za smeštaj i boravak korisnika. Ova Sigurna kuća imaće 10 soba za prihvat do 20 korisnika i zajedničke prostorije za dnevni boravak, sa opremljenom kuhinjom, sanitarnim čvorom i sobom za stručnu psiho-socijalnu terapiju, ali i mogućnost za prihvat osoba u invalidskim kolicima.

Očekuje se da posle završetka projekta, početkom 2019.godine Sigurna kuća nastavi sa radom uz podršku lokalnih samuprava Istočne Srbije.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *