OBELEŽEN DAN RUDARSKOG PODVISA

KNJAŽEVAC-Rudarski Podvis obeležio je šestog avgusta Dan mesne zajednice. Svečanosti, organizovanoj u centru naselja, pored velikog broja žitelja ovog i okolnih sela, prisustvovalo je i rukovodstvo opštine Knjaževac.

Nekada rudarsko mesto, Podvis šesti avgust, kada se u Srbiji obeležava Dan rudara, već godinama proslavlja kao dan svoje mesne zajednice. Priliku da se okupe na jednom mestu i podsete dobrih starih vremena kada je na kulturno – zabavnom životu mogao da im pozavidi i sam Knjaževac, nije propustio ni ove godine veliki broj žitelja ovog i susrednih sela. Predsednik Saveta mesne zajednice Slaviša Milosavljević nada se bržem razvoju ovog naselja sa 260 stanovnika: ”Do sada nismo imali svoj prostor i imovinu. Dobili smo jednom tužbom to što je naše i sad smo počeli da radimo na uređenju tog prostora. U narednom periodu ćemo da završimo izvorište Bolvan, planiramo uređenje groblja. Imamo dve fabrike gde radi dobar deo ljudi iz Podvisa.”

Podvis ima industrijsku tradiciju, a treba da iskoristi i svoje turističke potencijale, smatra predsednik Skupštine opštine Miodrag Ivković: ”Podvis je specifično naselje. Ima industrijsku tradiciju koja se nastavlja. Rudarski Podvis zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju. Podvis treba da iskoristi prirodne potencijale. Blizu je Banjica, koja koliko je značajna za Rgošte, toliko je značajna i za Podvis i Orešac.”

Kulturno umetnički program za Dan Podvisa pripremili su Ljiljana Mihajlović i Udruženje za negovanje tradcije ”Izvor” i Škola folklora ”Kolo”.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *