PODSTICAJI MALIM I MIKRO PREDUZEĆIMA

Majdanpek-Nastavljajući praksu započetu prethodne godine, krajem prošle nedelje u Majdanpeku je upriličena svečanost povodom potpisivanja ugovora sa privatnim preduzetnicima kojima su dodeljena finansijska sredstva po javnim pozivima za realizaciju programa iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Majdanpek za ovu godinu, za programe samozapošljavanja, novog zapošljavanja i podrška u cilju poboljšanja uslova poslovanja.

Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek potpisao je u ime lokalne zajednice ugovore sa privatnim preduzetnicima koji su dobili sredstva ukupne vrednosti 2,4 miliona dinara u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Majdanpek, kao podsticaj za realizaciju programa podrške obezbeđivanju povoljnih uslova za razvoj preduzetništva malih i mikro preduzeća, zapošljavanje teže zapošljivih lica i podršku samozapošljavanju.

“Prilika je da se i sa vaše strane čuje mišljenje o ovim programima, kako mogu da se poboljšaju i, eventualno, uvedu još neke mere koje bi pomogle stvaranju povoljnog privrednog ambijenta,”- rekao je tom prilikom Vagner i istakao da sredstva jesu skromna, ali su oslonjena na određene mere koje država sprovodi, što bi skupa trebalo da pomogne rad i ostvarivanje planova preduzetnika.

Prvi čovek opštine Majdanpek izrazio je nadu da će ove mere pomoći zapošljavanju, odnosno, smanjenju broja nezaposlenih, razvoju, odnosno opstanku privatnog preduzetništva. Znatno veći broj žena među potpisnicima ovog ugovora, predstavlja ohrabrenje, primetio je Vagner.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *