RAZMATRAN IZVEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA

KNJAŽEVAC-U Knjaževcu je održana 16. sednica Skupštine opštine. Razmatran je izveštaj o izvršenju budžeta za period od januara do juna ove godine. Odbornici su se bavili i srednjoročnim i dugoročnim planovima poslovne strategije Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Zakon o budžetskom sistemu propisuje obavezno izveštavanje o trošenju budžetskih sredstava dva puta godišnje, podsetila je obrazlažući šestomesečno izvršenje budžeta Ankica Marković, načelnica za budžet i finansije Opštinske uprave: ”Mi smo imali ukupno raspoloživih sredstava za trošenje od oko 428 miliona dinara. Od toga smo utrošili nešto preko 387 miliona”, kazala je Marković.

Odbornici su usvojili  srednjoročni i dugoročni plan poslovne strategije Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Kako je rekao Mladen Radosavljević, direktor ovog preduzeća, u ovim dokumentima sadržano je sve što treba uraditi u narednih deset godina kako bi grad i opština bili potpuno uređeni: ”Planiramo da do 2027. imamo sve ulice presvučene asfaltom, što znači saniranje 200 kilometara puteva, lokalnih i ulica u gradu. Planirali smo i da do 2027. sve mesne zajednice imaju organizovano vodsnabdevanje. Realizacija svega onog što je ovde predviđeno zavisiće, naravno, od finansijskih sredstava,” istakao je Radosavljević.

Na sednici je usvojena odluka o organizaciji civilne zaštite na teritoriji opštine, a za direktorku Centra za socijalni rad ponovo je imenovana Snežana Nikolić.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *