POBEDILA PREDSTAVA „DRAGI TATA“

KNJAŽEVAC-U Knjaževcu je završen treći festival omladinskih pozorišta. Žiri, u sastavu Zlata Numanagić, Lidija Vukićević i Aleksandar Dunić, najboljom predstavom trećeg PRKOS-a proglasio je dramu ”Dragi tata” Teatra 011 iz Beograda. Od 28. avgsuta do 01. septembra na Pozorišnoj reviji kreativnog osmišljavanja sveta nastupilo je pet pozorišta sa predstavama koje je selektirao reditelj Vladimir Putnik.

Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta – PRKOS, završena je uručenjem priznanja laureatima. Žiri ovog pozorišnog festivala nije imao lak zadatak da između pet predstava, koje umetničkim izrazom i kvalitetom deleko prevazilaze amaterski nivo, pronađe najbolje, kazala je na uručenju nagrada predsednica žirija dramska umetnica Zlata Numanagić:

”Želim da istaknem da bi mnoge beogradske profesionalne kuće mogle da pozavide ovim divnim ljudima na stepenu profesionalizma i na radosti igre, na dometima koje su uspeli da naprave. Ameterizam bi se ugasio da nije ogromnog entuzijazma ovih divnih mladih ljudi”.

Titula najbolje predstave trećeg PRKOS-a po odluci stručnog žirija i žirija publike, pripala je predstavi „Dragi tata“ u izvođenju Teatra 011 iz Beograda. U ovo pozorište otišle su i nagrade za najbolju žensku ulogu Jovani Petrović za ulogu Malog, odnosno Milice i za najbolju žensku epizodnu ulogu, Jeleni Mihajlović za ulogu Marine.  Nagrada za najbolju mušku ulogu uručena je glumcu Nemanji Lugavcu za ulogu Kiće, u predstavi ” Beogradska trilogija ” Račanskog pozorišta Kulturnog centara “Radoje Domanović”, dok je nagradu za najbolju režiju dobio Igor Pavlović za režiju predstave ”Kralj Ibi” Gradskog pozorišta iz Bečeja. Za ovogodišnji PRKOS predstave je odabrao reditelj Vladimir Purnik, a u žiriju su, pored Zlate Numanagić bili i glumci Lidija Vukićević i Aleksandar Dunić.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *