MINIJATURA MAKSIMALNO!

MAJDANPEK- Velika Međunarodna  izložba “Umetnost u minijaturi” koja se već osmu godinu za redom organizuje u Majdanpeku otvorena je u subotu, 2.septembra i trajaće mesec dana. U organizaciji Udruženja “MajdanArt”, 311 umetnika iz 38 zemalja sveta sa više od 560 radova upriličilo je događaj koji na najbolji način govori o Majdanpeku kao gradu umetnosti i kulture.

Nakon celodnevnog programa za nekoliko desetina učesnika koji nisu želeli da propuste otvaranje i poseban način za upoznavanje grada pod Staricom, pred brojnom publikom i gostima iz zemlje i inostranstva (Makedonija i Meksiko) prisutne je pozdravio Zoran Mitrović, predsednik “MajdanArta”:

“Vaše prisustvo govori da radimo dobru stvar za umetnost, kulturu, naš grad, opštinu, državu i posebno pokazujemo ispravan put mladim generacijama”.- rekao je tvorac ideje o ovoj izložbi, a nakon toga zahvalio svima koji su pomogli njenu realizaciju, od opštine Majdanpek pod čijim se pokroviteljstvom održava, preko svih onih koji su pomogli realizaciju do umetnika koji je održavaju i promovišu: – Hvala vam na veri u naše mogućnosti da možemo realizovati ovako značajnu konceptualno složenu manifestaciju. Hvala svima koji ćete svoje utiske podeliti sa svojim prijateljima o nama, našoj kulturi, turističkim i privrednim potencijalima, našim prirodnim vrednostima i kulturnoj baštini. O nama, narodu koji živi ovde.”

Inače, kako je ranije saopšteno, ove godine nije dodeljena velika nagrada izložbe ali jesu prve nagrade za svaku od četiri kategorije.

I.Ć.

Foto: Majdan Art

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *