U KLUPAMA 1620 ĐAKA

KLADOVO-Posle letnjeg raspusta 1620 osnovaca i srednjoškolaca iz pet osmogodišnjih i dve srednje škole u opštini Kladovo  ponovo je u klupama. Najviše ih je u gradskoj osnovnoj školi jer nastavu od drugog do osmog razreda pohađaju 784 učenika. Njima se pridružilo i 99  đaka prvaka, 86 u matičnoj  školi i 13 u izdvojenim odeljenjima u seoskim sredinama. U prisustvu učitelja i roditelja u osnovnoj školi “Vuk Karadžić ” obavljena je prozivka nove generacije  đaka prvaka. Za decu je početak školovanja prava  radost ,ali i briga za roditelje jer je opremanje mališana  za školu postalo pravi luksuz.

U susret novom razdoblju života , lokalna samouprava deci je donirala  tradicionalne i  za njih  važne poklone  koji će ih podsećati na prvi dolazak u učionicu. Školski pribor nije bio jedini poklon, jer je lokalni Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo mališanima poklonio fluroscentne prsluke, trake i nalepnice   za bolju zaštitu dece na putu od kuće do škole i nazad. Dragan Novaković, zamenik predsednika opštine Kladovo i  Miodrag  Jonašković, član opštinskog veća zadužen za prosvetu   prvacima su  poželeli prijatan boravak u novom okruženju  i da u školu dolaze sa osmehom, a iz nje da odlaze sa novim znanjima.

U toj podunavskoj opštini upisano je 125 đaka prvaka ili osmoro manje nego  minule školske godine. Prvi put mesto u školskim klupama u Brzoj Palanci zauzelo je 10, u Podvrškoj 7, u Tekiji 6 i u Korbovu četvoro prvaka.  Svečanost  za učenike prvog razreda u OŠ “Stefanija Mihajlović” biće održana 7. oktobra kada škola iz Brze Palanke obeležava svoj dan.

Nova školska godina u kladovskim srednjim školamapočela je sa 123  novoupisana đaka.U 10 odeljenja  Srednjoj školi “Svet Sava ” školuje  se 260.dok se u Tehničkoj školi za 220 učenika nastava realizuje u 9 odeljenja.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *