USVOJENA ODLUKA O ZAVRŠNOM RAČUNU

MAJDANPEK – Odluka o završnom računu budžeta opštine za 2016.godinu, samo je jedna od usvojenih na septembarskoj radnoj sednici Skupštine opštine Majdanpek, održanoj prošlog četvrtka. Odbornici su razmotrili i niz drugih pitanja iz delokruga rada i odlučivanja opštinskog parlamenta.

Prema završnom računu budžeta opštine koji je bio i predmet eksterne kontrole, iskazani prihod od 793 miliona dinara za 211 bio je manji od rashoda, a Dejan Vagner, predsednik Opštine je komentarišući finansijsku situaciju ocenio da je ona povoljna i istakao da su u protekle četiri godine izmirene brojne obaveze iz prethodnog perioda, a dugovanja svedena na ona koja proizilaze iz obaveze za preuzetih 500 tona mazuta iz Republičkih robnih rezervi.

Prema odluci o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave, po kojoj je opštini Majdanpek određena kvota od 324 radnika, čulo se da je to za 15 više u odnosu na prvobitni predlog na koji se pravovremeno i argumentima reagovalo što je i uvaženo, pa među zaposlenima na neodređeno vreme na koje se ova odluka odnosi, trenutno nema viškova.

Na ovoj sednici opštinskog parlamenta doneta je odluka kojom je do detalja uređena procedura za isključivanje iz sistema daljinskog grejanja, kao rezultat uvažavanje zahteva nezadovoljnih korisnika koji su protestnim okupljanjima pred zgradom opštine u više prilika iskazivali svoje nezadovoljstvo. Najvažnija promena je da će ubuduće i sam zahtev nezadovoljnog korisnika biti dovoljan za isključenje, što znači da on neće morati da plaća skupu izradu elaborata, a nadležna javna preduzeća utvrđivati da li postoje uslovi za bezbedan prelazak na drugačiji način grejanja. Zahtevi za isključenje podnose se najkasnije do 15.septembra, a ove godine izuzetno do kraja ovog meseca, jer tokom trajanja grejne sezone to neće biti moguće. I takvim bivšim  korisnicima, ostaje obaveza plaćanja zajedničke potrošnje u zgradi, po osnovu sekundarnog grejanja. Ovom prilikom čulo se da se u proseku sa mreže godišnje isključi 30-tak korisnika, a od početka ove godine pristiglo je 58 zahteva.

 I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *