KOMPOSTIRANJE ČUVA ŽIVOTNU SREDINU

KLADOVO-U okviru  realizacije projekta “Očuvanje i unapređenje životne sredine u pograničnom regionu kroz kompostiranje biorazgradivog otpada“, koji se sufinansira iz sredstava Evropske Unije kroz Interreg IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020, opština Kladovo distribuirala je  30 kompostera domaćinstvima, gazdinstvima, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama i sportskim organizacijama.

-Jedan komposter i drobilica za grane dodeljeni su JP „Komunalac“ iz Kladova, s tim što će drobilicu za grane u određenim danima moći da koristi i stanovništvo za usitnjavanje grana iz bašti. Nabavka i podela kompostera je jedna od aktivnosti projekta kojom se promoviše zaštita životne sredine i podiže javna svest o očuvanju prirodnih resursa.

Svrha korišćenja kompostera je prikupljanje biljnog otpada čijom se razgradnjom stvara kompost koji se može koristiti u baštovanstvu i poljoprivrednoj proizvodnji, i na taj način ponovo koristi biorazgradibi biljni otpad- kazao je Slađan Bobić, član projektnog tima iz Kladovo.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *