VEĆI RAČUNI ZA GREJANJE

KLADOVO – Od 1. septembra Kladovljanima će za  9,3 odsto  biti uvećani računi za utrošenu toplotnu energiju, jer cena grejanja  nakon poskupljenja iznosi  5,32 dinara  po kilovat času  za stambeni i poslovni prostor sa mernim uređajima.Više novca građani će izdvajati i za račune za vodu za piće  jer je nova cena 39,55 dinara po kubiku za  stambeni, odnosno na 54,8 dinara za poslovni prostor. Korigovana je i nadoknada za kanalizaciju koja iznosi 37 dinara za stambeni, odnosno 50 dinara po kubiku za poslovni prostor.

– Korekcija cena neće mnogo opteretiti budžet građana i u skladu je sa metodologijom koju je usvojila Vlada Srbije. S obzirom da smo na pra- gu nove grejne sezone kupili smo  300 tona mazuta za rad toplne “Centar” u gradu i 520 tona kolubarskog uglja za toplane u naseljima  “Pemci ” i u Brzoj Palanci- kazao je Branko Majkanović, vd direktora JP “Jedinstvo”.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *