OSNOVCI NA STAROJ PLANINI

KNJAŽEVAC-U okviru projekta ”Čuvari tradicije, kulture, zdravlja i sreće” učesnici projekta i projektni tim Osnovne škole ”Dimitrije Todorović – Kaplar” realizovali su trodnevno studijsko putovanje na Staroj planini na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Prema informacijama iz ove obrazovne ustanove, putovanje je u potpunosti, opravdalo postavljene ciljeve i nadmašilo očekivanja u svim segemntima planiranih aktivnosti.

Deca su uživala u igri sa autohtonim vrstama životinja: balkanskim magarcima, konjima i karakačanskim psima, obilascima manastira Poganovo, crkve Svetog Pantelejmona, prirodnih Smilovskih jezera.

Smeštaj dece u lepo uređenom i renoviranom Planinarskom domu ”Senokos” imao je posebne prednosti i zbog nedostaka signala telekomunikacijskih mreža, što je izostavilo prekomerno ”tipkanje” po mobilnom telefonima i uputilo decu na, pomalo zaboravljene, jednostavne igre, druženje, jutarnje vežbanje, pripremanje i serviranje hrane, šetnje po prelepim predelima Stare planine na samoj granici sa Bugarskom.

I lutka im je bila drug, sa kojom su stvarali kratke igrokaze inspirisane dnevnim aktivnostima. Događaje su pretakali i u pisanu reč ili ilustracije.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *