U OPŠTINSKOJ UPRAVI BEZ PREKOBROJNIH

MAJDANPEK- Septembarska i 52.redovna sednica Opštinskog veća u Majdanpeku, održana prošlog petka,poslednjeg radnog dana u mesecu,  bila je prilika da se na dnevnom redu nađe niz aktuelnih pitanja, a pored ostalog  i predlog odluke o izmenama  budžetskog fonda  za zaštitu životne sredine, dok će se Nacrt rešenja o izmenama cena usluga JKP „Donji Milanovac“ pred članovima Opštinskog veća naći na narednoj sednici posle 15-todnevnog objavljivanja na oglasnoj tabli i sajtu opštine.

Na septembarskoj sednici opštinske vlade, Komisija za planove opštine Majdanpek dobila je neka nova personalna rešenja, dok su „zeleno svetlo“ dobila četiri predloga za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Majdanpek neposrednom pogodbom, od kojih su dva podnela pravna, a dva fizička lica u postupku legalizacije. Oni će u skladu sa ranije utvrđenom cenom biti u obavezi da plate cenu od 720 dinara po kvadratnom mestru traženog zemljišta. U raspravi o predlogu Pravilnika o izmeni i dopuni pravilnika o organizaciji i sisteatizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi, čulo se da nije bilo zainteresovanih za dobrovoljno napuštanje radnih mesta, a da se spajanjem određenih poslova, postojeći broj zaposlenih uklopio u odobrenih 85.

Odluka o izmenama i dopunama odluke o mreži osnovnih škola na teritoriji opštine Majdanpek pred članovima Opštinskog veća našla se pre upućivanja na davanje saglasnosti Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a zbog zahteva OŠ „Vuk Karadžić“ iz Donjeg Milanovca sa izdvojenim odeljenjima u Mosni, Topolnici, Klokočevcu, Miroču, Golubinju, Boljetinu, na Kopanoj glavici, Štrpcu i Kulma Topolnici za verifikaciju  kao škola sa domom učenika. Data je i saglasnost na izveštaj o realizaciji godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Marija Munćan“ kao i godišnjeg plana te ustanove za radnu 2017/2018.godinu, a razmotreno je i pozitivno rešeno više zahteva pojedinaca i udruženja građana.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *