BAČIĆ ALIMPIĆ :MOJA NAJTEŽA KNJIGA

KLADOVO-Na književnoj večeri u kladovskom Domu kulture ljubiteljima knjige Jelena Bačić Alimpić predstavila je svoj novi roman “Nigde nema te”.

Autorka je  sa najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, poverenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima napisala  izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini Isabeli Mesini. Ispričan u prvom licu, roman donosi priču o ljubavi  devojke sa Sicilije bolničarke Crvenog krsta u Prvom Svetskom ratu  i Marka  ratnog izveštača iz Srbije o kome brine posle ranjavanja. Mada znaju da je njihova veza osuđena na propast, ljubav će biti jača od svih pravila i ograničenja.

Roman  “Nigde nema te” sedma je knjiga nekadašnje TV voditeljke .

-Ovaj roman se u mnogo čemu razlikuje od mojih prethodnih knjiga, jezički stil je ostao isti, prepoznatljiv za moje romane,  rekla je Bačić-Alimpić. Ona je dodala je da je pisanje romana trajalo od avgusta do januara, a istraživanje mnogo duže, s obzirom na to da je obilazila sva mesta na kojima se radnja romana odvija.

-Odlazila sam na Siciliju, u Savoku i na Dolomite gde je nekada bio front, da vidim bunkere koji su sad pretvoreni u muzeje, tako da sam imala te filmske slike u glavi dok sam pisala ovaj roman. Ovo je moja najteža knjiga -istakla je Bačić-Alimpić.

Istražujući ovu knjigu čitaoci mogu da se upoznaju sa mnogim istorijskim događajima koji su stvarni, dok su likovi i radnja plod mašte autorke. Jelena Bačić Alimpić kazala je Kladovljanima da mnogo voli istoriju i da je čitajući istorijsku građu o Velikom ratu shvatila da su u svim pričama skrajnuti oni ljudi koji su spašavali živote. Zbog toga je, između ostalog i nastala ova priča o bolničarki iz malog sicilijanskog sela.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *