OPŠTINSKO VEĆE O REBALANSU BUDŽETA

KNJAŽEVAC-Izmene i dopune budžeta za 2017. godinu bile su jedna od tema 42. sednice Opštinskog veća u Knjaževcu.

Kako je objasnio predsednik opštine Milan Đokić, rebalans je ”tehničke prirode” i omogućiće da se do kraja godine realizuje nekoliko manjih, ali veoma važnih projekata.

”Povećavamo sredstva za rekonstrukciju vodovoda u ulicama koje će biti asfaltirane u narednom periodu. To su tri ulice preko puta kasarne, Kej Veljka Vlahovića, Kej Dimitrija Tucovića, naselje iznad Džervinove vile. Obezbedićemo pojačana sredstva za održavanje zelenih površina. Obezbedićemo sredstva za rekonstrukciju sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi ”Kaplar”, nabavku kotlova za Osnovnu školu ”Dubrava”. Rebalansom smo omogućili i početak programa komasacije od Knjaževca prema Minićevu u 10 katastarskih opština. Komasacija je problem sa kojim retko ko sme da se uhvati u koštac, ali to je prvi preduslov za ekonomski isplativo bavljenje poljoprivredom,” kazao je predsednik opštine nakon sednice Veća.

U skladu sa izmenama u budžetu, izmenjen je i program uređenja građevinskog zemljišta. Oba dokumenta naći će se pred odbornicima opštinske skupštine na prvom narednom zasedanju. Većnici su usvojili izveštaje o ostavrenim rezultatima i pripremljenosti za ovu školsku godinu Tehničke škole, Knjaževačke gimnazije, Osnovne škole ”Mladost” i Muzičke škole ”Predrag Milošević”.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *