U STANOVIMA TOPLI RADIJATORI

KLADOVO-Javno preduzeće  ” Jedinstvo” u Kladovu aktiviralo je system daljinskog grejanja u Kladovu i  Brzoj Palanci  5 dana pre zvaničnog početka sezone grejanja u Srbiji koja startuje 15. oktobra. Radijatori su topli u 1950 stanova površine oko 97.500 kvadrata i u poslovnom prostoru površine  41.000 metara kvadratnih,  koliko se zagreva ukupnom toplovodnom mrežom dugom osam kilometara.

–  Pre početka grejne sezone zamenjeno je 450 metara cevi stare primarne mreže novim predizolovanim  cevima  prečnika 250 milimetara,  prema Zdravstvenom centru “Kladovo” i prema Novom naselju. U toplani “Centar”  ugrađena je podstanica  za zagrevanje mazuta snage 600 kilovata, montiran je sistem  za omekšavanje vode. Za rad kotlovskih postrojenja u Kladovu i u Brzoj Palanci nabavljene su dovoljne količine energenata, 650  tona kolubarskog uglja za rad toplana na čvrsto gorivo  i 300 tona mazuta za rad toplane “Centar” u gradu. Rezerve energenata dopunjavaće se po potrebi tokom grejne sezone- istakao je  Branko Majkanović v.d. direktora JP “Jedinstvo”.

U toplani “Centar” u Kladovu u funkciji su dva od tri  kotla jer je u toku sanacija kotla “Đuro Đaković” koji je u funkciji tri i po decenije. Taj posao biće završen u narednih sedam dana objašnjava Zoran Petrović zamenik direktora JP “Jedinstvo” i podseća da je  zahlađenje na početku oktobra spremno  dočekano, na vreme su obezbeđene dovoljne količine energenata, tako da su stvoreni svi uslovi da se kotlovi potpale ranije nego što to predvđa uredba. I ove grejne sezone u funkciji je  info -telefon koji je 24 sata  veza stanara sa dežurnim službama u toplanama.To  i inovacije koje smo odradili tokom leta doprineće efikasnijem rešavanju problema koji su neminovnost kada je reč o isporuci toplotne energije-zaključio je Petrović .

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *