OTVORENA IZLOŽBA SLIKA VOJISLAVA PANIĆA

KNJAŽEVAC-U velikoj galeriji Doma kulture u Knjaževcu otvorena je izložba slika Vojislava Panića, sedamdeset dvogodišnjeg stanovnika Gerontološkog centra u Knjaževcu i pasioniranog slikara.

Jesenji likovni salon Doma kulture ove godine u znaku je stvaralaštva Vojislava Panića, slikara koji nema formalno likovno obarzovanje, ali je ceo život posvetio slikarstvu, velikim delom boraveći i tamo gde vode svi putevi umetnosti – u Parizu.

Dela mnogih velikih umetnika inspirisana su ljudskom patnjom, stradanjima, ali postoje stvaraoci koji su svoj dar brušili sami i sebi nametnuli teret da njihovo delo bude lepo, kazao je na otvranju izložbe Goran Jovanović, urednik likovnih programa u Domu kulture.

Vojislav Panić već nekoliko godina živi u Gerontološkom centru u Knjaževcu, gde su mu, kaže obezbeđeni svi uslovi za rad. Izložba njegovih slika  biće u galeriji Doma kulture otvorena u narednih 30 dana.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *