MLADI PROBUDITE SE!

KLADOVO-Na inicijativnom sastanku zamenik predsednika opštine Kladovo Dragan Novaković, članovima  parlamenta iz dve kladovske srednje škole prezentovao je nekoliko ideja aktivne saradnje  kroz učešće mladih Kladovljana u kreiranju društvenog života na lokalu. Školarci su saslušali set ideja, a utisak je da su spremni da konkretnim aktivnostima doprinesu njihovoj realizaciji.

– Ideje su veoma interesantne, naišle su na odobravanje članova učeničkog parlamenta i to nas uverava da ih možemo uspešno sprovesti u delo. Očekujemo pozitivnu reakciju naših vršnjaka, ali i mladih generalno u gradu- saglasni su Nevena Markov i Ljubiša Aranđelović predsednici parlamenata u Gimnaziji i Tehničkoj školi. Namera je da se mladi u našem kraju zainteresuju za načine i vidove kreiranja društvenog života u lokalnoj zajednici, naglasio je Novaković i dodao da je lokalna samouprava spremna da punim kapacitetom podrži svaku ideju za koju mladi smatraju da mogu poboljšati njihov status u društvu. Ovo je inicijativa kojom želimo da mladi shvate  da su budućnost našeg grada i da su deo sistema koji odlučuje- zaključio je Novaković.

Ako se po jutru dan poznaje ideja bi uskoro mogla da zaživi u praksi. Da li je ta konstatacija tačna potvrdiće vreme pred nama.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *