NASTAVLJEN TREND DOMAĆINSKOG POSLOVANJA

KLADOVO- Na sednici SO Kladovo odbornici su usvojili Izveštaj o realizaciji budžeta opštine Kladovo za  devet meseci  ove godine. Budžetski prihodi iznose 428,8 miliona dinara  i realizovani su sa 56 odsto od plana, dok su rashodi  368,8 milona  dinara, odnosno 45,5 odsto od plana tako da je zabeležen suficit od 60 miliona dinara.

-To je još jedna potvrda da smo uspešno nastavili trend domaćinskog poslovanja. Opštinska kasa puni se po planu, a finasije se troše namenski u skladu sa usvojenim odlukama  i planiranom dinamikom- istakao je Slaviša Tufajević, predsednik SO Kladovo.
Pred odbornicima lokalnog parlamenta u gradu na Dunavu našao se i predlog  Odluke o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2017. Ta odluka s razlogom je dobila podršku većine odbornika.

– Povećanja na prihodnoj strani opštinske kase nema,  već se u okviru utvrđenih iznosa  sprovodi preraspodela kako bi se omogućilo nesmatano funkcionisanje korisnika budžeta do kraja godine- pojasnio je Tufajević
Članovi lokalnog parlamenta usvojili su i  predlog Odluke o usklađivanju sa zakonskim propisima  poslovanje Biblioteke “Centra za kulturu Kladovo ” i Turističke organizacije opštine Kladovo. Njihove aktivnosti u narednom periodu odvijaće se u  ustanovi Narodna biblioteka ” Kladovo”, dok će Turistička organizacija promeniti ime u Organizaciju za turizam i kulturu opštine Kladovo čime će preuzeti veći deo delatnoisti dosadašnjeg Centra za kulturu.

Odbornici su usvojili i  Godišnji plan rada i pripremno-predškolski Program aktivnosti  Predškolske ustanove “Neven” kao i  Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja  izbeglih, interno raseljenih lica,  tražioca azila i migranata   za period  od 2017. do 2020. godine.

Podršku je dobio i  predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama kojom je planirano da se uvede  lokalna taksa za zauzeće javnih površin cevovodima,vodnim, fekalnim i drenažnim sistemima,kao i predlog Rešenja o imenovanju Davida Đurđevića, dosadašnjeg vršioca dužnosti, za direktora TOO Kladovo.U radu sednice učestvovalo je 25 od 28 odbornika koliko ih je u skupštinskim klupama.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *