INVESTICIJA VREDNA 19,5 MILIONA DINARA

Popravka puta-KladovoKLADOVO-Radnici zaječarskog preduzeća za puteve “Štrabag” počeli su radove na rekonstrukciji  dela lokalnog puta koji mesnu zajednicu Velika Kamenica povezuje sa državnim putem I B reda Kladovo- Negotin. Reč je o deonici dugoj 1500 metara od mesnog groblja prema državnoj kominukaciji, na kojoj je vozačima bilo potrebno mnogo veštine i opreza da bi stigli do željenog cilja.

Investicijom  lokalne samouprave biće eliminsan problem koji je meštanima godinima stvarao glavobolje.Gradilište su obišli Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo i Saša Nikolić, opštinski menadžer i koordinator radova.

– Vrednost radova na izgradnji saobraćajnice široke 4 metra je 19,5 miliona dinara.Odlučili smo se za tu investiciju jer su meštani uglavnom ukazivali da im je to prioritet. Na deonici koja se rehabilituje gradi se i propust dužine 4 metara za prihvat bujičnih voda tako da se ovim radovima rešava još jedan od problema. Naš sleeči korak u Velikoj Kamenici biće izgradnja mosta koji je srušen tokm katastrofalnih poplava koje su septembra 2014. godine zadesile kladovski kraj, kazao je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Zbog radova na sanaciji i rekonstrukciji pristupne lokalne saobraćajnice prema Velikoj Kamenici na toj deonici je obustavljen je saobraćaj, tako da vozači treba da koriste alternativni pravac Velika Kamenica – Podvrška. Rok za završetak posle je 45 dana.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *