“PROBAJ I TI”

SOKOBANJA-Sportska manifestacija “Probaj i ti” održana je u utorak u sokobanjskoj hali sportova. Organizator manifestacije je Sportski savez opštine Sokobanja uz podršku lokalne samouprave i mnogobrojnih organizacija za mlade, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj manifestacije je promocija sporta i zdravih stilova života kod mladih ljudi. Sokobanjska sportska hala je bila podeljena na deset celina u okviru kojih su sportski klubovi koji deluju na teritioriji opštine Sokobanja predstavili deset sportova koji su zastupljeni u Sokobanji. Svi posetioci su imali priliku da se oprobaju u svakom od sportova, tako što bi odradili određeni zadatak i dobili pečat. Nakon što sakupe svih deset pečata dobijali bi odgovarajuću diplomu.

Predsednik Sportskog saveza opštine Sokobanja Miroslav Jakovljević kaže da je ovo najbolji način da deca i mladi pronađu neki svoj skriveni talenat u nekom od sportova za koji nisu znali da poseduju.

-Sokobanja nema omladinski centar, omladinske radnike kao ni kancelariju za mlade i to je razlog zbog koga je ova manifestacija organizovana u našem mestu, dodaje Jakovljević. Posetioci su imali priliku da se oprobaju u fudbalu, košarci, odbojci, karateu, tenisu, stonom tenisu, planinarstvu, šahu, bicklizmu i atletici.

Manifestaciju je otvorio Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

-Lokalna samouprava je sa zadovoljstvom podržala ovu manifestaciju i tako će činiti ubuduće. Promocija sporta je jedan od načina da se mladi sklone sa ulice i da se okrenu pravim vrednostma, bavljenju sportom i zdravim navikama, ističe Krstić.

M.B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *