TALENTOVANA DECA PONOS KNJAŽEVCA

KNJAŽEVAC-Premijerom predstave ”Lepa Lana, Kuvareva kći”, uručenjem nagrada najboljim mladim slikarima, piscima i glumcima, proglašenjem ovogodišnjeg dobitnika priznanja ”Knjaževačko zlatno runo” i druženjem sa piscima za decu i prijateljuma dece, završena je druga po redu Manifestacija dečjeg stvaralaštva ”Čarobne police Bibi Slikovčice” Narodne biblioteke ”Njegoš”.

Šta se to radilo u dramskoj, književnoj, likovnoj i muzičkoj radionici, kakve su se to slike naslikale, stihovi i note ispisali, pozorišni komadi pripremili, svojim drugarima, nastavnicima, roditeljima, bakama i dekama došlo je da pokaže stotinu učesnika Manifestacije dečjeg stvaralaštva ”Čarobne police Bibi Slikovčice”.

Predstavu ”Lepa Lana Kuvareva kći”, priču o klincima koji se igraju pozorišta, sa Bibinom draskom družinom, režirao je Vladimir Andrić, ovogodišnji dobitnik priznanja ”Knjaževačko zlatno runo.” Autor songova i ove godine bio je Vladislav Dopuđa, a o scenografiji je opet brinuo Rade Ristić.

Nagrade za najuspešnije, one koji su, nošeni potrebom da se igraju, stvorili svoja prva umetnička dela, svoje prve pesme i priče. I obećanje odraslih da njihov talenat neće biti zaboravljen.

”Zadovoljstvo je videti da se novac uložen u decu vraća na jedan ovako lep način. Biće mi zadovoljstvo da svu ovu decu pošaljemo na sva takmičenja, na sve manifestacije širom Srbij,” kazao je predsednik opštine Milan Đokić.

Narodna biblioteka ”Njegoš” i domaćin Manifestacije pesnik Branko Stevanović očekuju da će  sasvim poseban festival dečjeg stvaralaštva rasti iz godine u godinu i biti mesto na kome se otkrivaju daroviti mladi ljudi i stvara obrazovana publika.

”Pretpostavljam da će naša manifestacija iduće godine biti još bogatija. Negujemo kreativnost kod dece – na izložbama, tokom predstave, u Bibnoj čarobnoj knjizi, vidi se koliko su oni već zreli za umetničko stvaralaštvo. Ako se i ne budu profesionalno bavili umetničkim stvaralaštvom, biće dobri čitaoci, dobra publika i u biblioteci i u svim ostalim ustanovama kulture,” kazala je Vladana Stojadinović, direktorka Narodne biblioteke ”Njegoš”.

Manifestacija dečjeg stvaralaštva ”Čarobne police Bibi Slikovčice” održana je pod pokroviteljstvom opštine Knjaževac.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *