U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE „TIMOK“ ZAJEČAR ODRŽAN SASTANAK KOMORE ZDRAVSTVENIH USTANOVA SRBIJE I PREDSTAVNIKA ZDRAVSTVENIH USTANOVA BORSKOG I ZAJEČARSKOG OKRUGA

ZAJEČAR-Na inicijativu Komore zdravstvenih ustanova Srbije, u četvrtak 23. novembra je u sali Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar održan  sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova Borskog i Zaječarskog okruga.  Sastanku je prisustvovalo 30-ak predstavnika 11 zdravstvenih ustanova (ZC Negotin, ZC Kladovo, OB Majdanpek, DZ Bor, OB Bor, ZC Zaječar, SB za rehabilitaciju „Gamzigrad“, Apoteka Zaječar, DZ Sokobanja, SB za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja“ i ZJZ „Timok“ Zaječar).

Sastanak je jedan u seriji regionalnih susreta koje organizuje Komora zdravstvenih ustanova Srbije,  čiji je cilj bolja saradnja sa ustanovama, upoznavanje sa konkretnim problemima koje ustanove imaju, stručna pomoć u rešavanju tih problem, ali i predstavljanje aktivnosti Komore u proteklom periodu i najavljivanje novih.

„KZUS je ustanova sa respektabilnom tradicijom. Postoji od 1959. godine i okuplja 350  zdravstvenih ustanova. Cilj ovih poseta i našeg rada je da zastupajući interese članica doprinesemo boljem funkcionisanju zdravstvenih ustanova, ali i sistema u celini. Problema u zdravstvu je mnogo (finansiranje, kadrovi), ali su najavljene i brojne promene, pa je upravo sada prilika da zajedno formulišemo inicijative i pokušamo da doprinesemo da usvojena rešenja omoguće što uspešnije funkcionisanje zdravstva“ rekla je sekretar KZUS, Snežana Rašić Đorđević.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje  „Timok“, Slađana Ristić,  istakla je da je ustanova na čijem je čelu, i sama bila u vrlo teškoj situaciji, ali da su problemi uspešno prevaziđeni i poslovanje postavljeno na zdrave osnove, zahvaljujući dobro organizovanom menadžmentu koji rukovodi ovom ustanovom od 2011. godine.  U cilju rešavanja aktuelnih problema sa kojima se celokupno zdravstvo Srbije susreće,  a posebno zdravstvene ustanove na području borskog i zaječarskog okruga, direktorka Zavoda   pozvala je prisutne predstavnike ZU da mobilišu sve raspoložive kapacitete u svojim ustanovama i da sposobnošću sopstvenog menadžmenta, zajedničkim snagama i angažovanjem,  uz posredovanje Komore zdravstvenih ustanova Srbije, definišu prioritete i pronađu načine za njihovu realizaciju.

Predstavnici KZUS pozvali su prisutne da prisustvuju stručnom skupu „Zdravije zdravstvo“, koji Komora organizuje od 6 do 8 decembra 2017. u Vrnjačkoj banji i na kome će vrsni predavači govoriti o najaktuelnijim temama u zdravstvu, a učesnici imati priliku da čuju najnovije informacije i razmene iskustva sa kolegama iz cele Srbije.

Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *