VREDAN JUBILEJ RUDNOGLAVSKE OSNOVNE ŠKOLE

MAJDANPEK- Vek i po od osnivanja škole u Rudnoj Glavi,veliki je jubilej koji je prigodno obeležen u toj obrazovnoj ustanovi najvećeg sela u opštini Majdanpek. Tim povodom je prošlog petka upriličena prigodna svečanost u prisustvu brojnih gostiju i zvanica, ali i učenika, njihovih roditelja i nastavnika.

Podsećajući na samo neke događaje iz istorijata ove obrazovne ustanove, Novica Bogdanović, direktor škole podsetio je da je ona osnovana daleke 1867.godine na predlog Traila Markovića, tadašnjeg predsednika suda i drugih uglednih ljudi ovoga kraja, a da od 1960.godine nosi ime narodnog heroja Branka Perića: – Sedamdesetih godina prošlog veka sa 600 đaka, bila je to jedna od najvećih škola u Opštini Majdanpek. Danas ovu obrazovnu ustanovu pohađa 165 učenika raspoređenih u 12 odeljenja, a nastava se osim u matičnoj školi održava i u područnim odeljenjima u Blizni, na Kršu i Crnajki,”- istakao je Bogdanović navodeći sve manji broj učenika kao najveći problem.

Rudnaglavska Osnovna škola je zahvaljujući sredstvima države i lokalne zajednice poslednjih godina izrasla u modernu obrazovnu ustanovu sa opremljenim učionicama, kabinetima, đačkom kuhinjom, sa rekonstruisanim sistemom grejanja,  pod novim krovom stare zgrade, ali i sa novom, velikom i funkcionalnom fiskulturnom salom u kojoj je održana i ova svečanost. Opština Majdanpek se i ove godine može pohvaliti značajnim investicijama u toj oblasti, budući da je izdvojeno 15 miliona dinara za obnovu opreme u osnovnim i srednjim školama, rekao je učestvujući na ovoj svečanosti Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek. Čestitajući jubilej učenicima poručio je da je znanje najveće blago, a da se zajednica potrudila da se učenje odvija u odgovarajućem ambijentu.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *