KORAK DALJE U OSTVARIVANJU PRAVA ZAPOSLENIH

MAJDANPEK- U Majdanpeku je prošle nedelje potpisan novi kolektivni ugovor za zaposlene u svih pet javnih preduzeća čiji je osnivač opština i time nastavljen kvalitetan socijalni dijalog i izuzetno dobra saradnja u ovoj oblasti.

Potpise na ugovore su, uz predsednike sindikata i direktore JKP “Majdanpek”, JKP “Vodovod”, JKP “Donji Milanovac, Javnog preduzeća za građevinsko zemljište i puteve i Javnog stambenog preduzeća stavili  i predsednik opštine Dejan Vagner i predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata za opštine Majdanpek, Negotin i Kladovo, Dejan Matejević.

“Nadam se da će i u narednom periodu, pre svega, na nivou države da se stvaraju preduslovi za obezbeđenje neophodnih uslova rada u javnim preduzećima i da će opština to moći da isprati,”- rekao je Dejan Vagner dodajući: – Čini mi se da smo uspeli da napravimo pomak u pogledu uslova rada u javnim preduzećima. Interes lokalne samouprave, kao osnivača i nadležne institucije za kvalitetno obavljanje poslova iz oblasti komunalne delatnosti je da se to radi u interesu, pre svega, građana.

Zahvaljujući na ličnom angažovanju i razumevanju čelnih ljudi opštine u ime zaposlenih u javnim preduzećima,  Dejan Matejević je rekao: -Ovo je samo nastavak jedne izuzetno dobre saradnje između dva socijalna partnera, u ovom slučaju granskog sindikata i lokalne samouprave. Mi smo jedna od retkih opština u Srbiji koja ima potpisan kolektivni ugovor na nivou opštine za javna preduzeća  i zaista je došlo do pomaka u materijalnom položaju zaposlenih  u javnim preduzećima u odnosu na neki prethodni period.”

Zaposleni u javnim preduzećima opštine Majdanpek su već imali kolektivni ugovor, ali je potpisani aneks granskog ugovora bio razlog za potpisivanje novog.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *