IZDATO 840 NOVIH REŠENJA

KLADOVO-Od početka primene novog Zakona Opštinska uprava  Kladovo izdala je 840 rešenja o ozakonjenju objekata. To je oko 10 odsto, iznad je republičkog proseka i po tome je ta lokalna samouprava među uspešnijim u Srbiji. Na  području te podunavske opštine  popisana su 14.094 objekata. Reč je o stambenim jedinicama, pomoćnim, ekonomskim, poslovnim, komercijalnim i ostalim objektima.

– U  bazi podataka, u resornom odeljenju opštine Kladovo,  su 9.893 objekata za koje vlasnici nemaju validnu urbanističku dokumentaciju, ustanovljeno je posle završetka prve faze u sprovođenju Zakona o ozakonjenju- kazao je Radoje Đurović rukovodilac Odeljenja za urbanizam i građevinarstvo.
Druga faza  u sprovođenju Zakona o ozakonjenju nelegalno sagrađenih objekata  su Rešenja o rušenju koja su u opštini Kladovo do sada upućena na 3961  adresu.

-To ne znači da su Rešenja izvršna, već je vlasnicima objekata otvaraju mogućnost da kroz redovnu proceduru legalizuju sporne objekte. Radi efikasnijeg sprovođenja odredbi Zakona,  opštini Kladovo je odobreno da na određeno vreme zaposli sedmoro radnika na poslovima ozakonjenja. To će doprineti da budemo još efikasniji- zaključio je Đurović.

Za vlasnike nelegalnih građevina je važno da znaju, da se objekat  ne može ozakoniti ako se nadležnoj službi ne priloži dokaz o odgovarajućem pravu na zemljište ili objekat u originalu, ili overenoj fotokopiji.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *