NAJAVLJENO JOŠ VIŠE INVESTICIJA

KNJAŽEVAC-Opština Knjaževac je, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, uložila ove godine 12 miliona dinara u uređenje atarskih puteva. Predsednik opštine Milan Đokić, koji je obišao radove u ataru Bučja, najavljuje još više sredstava i još obimnije radove u narednoj godini.

Žitelji Bučja od sada će bez problema dolaziti do svojih voćnjaka i oranica. Uređenjem atarskih puteva značajno im je olakšan pristup obradivim površinama, do kojih  mogu da dođu, ne samo kombajnima i traktorima, već i putničkim automobilima. Novi atarski put, dužine pet i po kilometara, povezuje Bučje i Stogazovac.

“Mi smo prezadovoljni, 90 odsto ljudi ide ovim atarom, gde ima voćke, žita…Može da se dođe lako kombajnom, velikim mašinama. Već počinju da se krče neke njive“, kaže Lepomir Veljković, predsednik MZ Bučje.

Sela i zaseoke u kojima se nalaze stočarske farme, zasadi višanja, šume, livade, oranice, povezaće 1350 metara atarskog puta Koželj – Trnovac. Uređeno je i 850 metara puta u Jelašnici, kao i blizu dva kilometra puta koji vodi do Džervinovih plantaža grožđa u Štipini. Predsednik opštine Milan Đokić obećava još obimnije radove u narednoj godini.

“Vrednost radova je 12 miliona dinara. Sredstva smo udruživali sa Ministarstvom poljoprivrede. Mi smo izdvojili sedam miliona, a Ministarstvo ostatak. Sledeće godine ćemo udružiti znatno više sredstava iz budžeta, a dobili smo najave da će Ministarstvo u još povoljnijem procentu sufinansirati te radove u 2018. godini,“ kazao je Đokić.

Stručnjaci ocenjuju da je posao uređenja atraskih puteva, povren preduzećima „Plastomet“ i „Kiper trans“.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *