VEŠ MAŠINE ZA BOLNICU

MAJDANPEK- U Majdanpeku, lokalna samouprava nastavlja dobru praksu pomoći u opremanju zdravstvenih ustanova na području opštine. Iako neposredno nije zadužena za opremanje Opšte bolnice, opština njene potrebe ne zanemaruje, znajući da su ulaganja u opremanje ove ustanove, zapravo, pomoć pacijentima koji su u najvećem broju stanovnici ove opštine, a onda i zaposlenima u pogledu uslova rada. Zahvaljujući tome, u ovu ustanovu stigle su dve nove veš mašine.

“Ovom prilikom opština je bila posrednik u tome da se obezbede dve veš mašine za potrebe vešernice bolnice. Obezbedio ih je donator koji je želeo da ostane anoniman. Posredovanje  je međutim, samo jedan od načina da se pomogne ”-  rekao je Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek i dodao da je to deo napora kako bi se poboljšali uslovi i u majdanpečkoj bolnici, a sve u interesu građana i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi:- U planu je da u narednom periodu obezbedimo još neku veš mašinu. Imamo ideje i vezano za računarsku opremu, a videćemo koliko mogućnosti dozvoljavaju da se odgovori i drugim potrebama ove ustanove”.

Zahvalio je prvi čovek Opšte bolnice u Majdanpeku, dr Nikola Stefanović: – U situaciji kada svim zdravstvenim ustanovama, pa tako i majdanpečkoj bolnici, mnogo toga nedostaje, pomoć je dobro došla,“ – uzvratio je dr Stefanović, zahvaljujući na razumevanju za potrebe ove zdravstvene ustanove.

Nove veš mašine će zameniti stare i dotrajale, nabavljene pre 30 godina.

Inače, dr Stefanović je naglasio da ne izostaje ni razumevanje resornog ministarstva i pohvalio se najsavremenijim ultrazvučnim aparatom za otkrivanje karcinoma dojke i pregled abdomena, kao i činjenicom da se Ministarstvo zdravlja pobrinulo za kompletno renoviranje vešernice i bolničke kuhinje.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *