KOSMETU NA DAR

SOKOBANJA-Amatersko „SB“ pozorište iz Sokobanje gostovaće u Kosovskoj Mitrovici sa predstavom „Buba u uhu“. Predstava će biti izvedena u petak, 8. decembra, u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

Predstava je humanitarnog karaktera i ima za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za decu u našoj južnoj pokrajni. Akciju organizuju studentski parlament filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, studentski centar „Priština“ pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. Akcija nosi naziv „Kosmetu na poklon“  i traje već par nedelja, saznajemo od glumice amaterskog „SB“ pozorišta Tamare Milovanović.

-U okviru ove akcije organizuju se razni sadržaji putem kojih se sakupljaju sredstva i dobrovoljni prilozi za pomoć najugroženijim srpskim porodicama koje žive u enklavama, kaže Milovanović. Ona dodaje da će sokobanjsko pozorište tamo boraviti tri dana i da će imati priliku da obiđe manastir Gračanicu i memorijalni kompleks „Gazimestan“.

-Ljubazni domaćini su se potrudili da nam obezbede hranu i smeštaj tokom našeg boravka, a lokalna samouprava opštine Sokobanja je finansirala truškove puta- dodaje Milovanović. Veliku zahvalnost dugujemo i mnogim humanim ljudima iz Sokobanje, radnim organizacijama i privatnim preduzetnicima koji su pripremili paketiće koje ćemo poneti i darovati deci na Kosmetu, zaključuje Milovanović.

„Kosmetu na poklon“ je studentska akcija koja je potekla na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 2015. godine. Kasnije su se pridružili svi pravni fakulteti u našoj državi kao i većina univerziteta.

M.B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *