VEĆINOM GLASOVA USVOJEN BUDŽET I U KLADOVU

KLADOVO-Većinom glasova odbrnici Skupštine usvojili su predlog Odluke o budžetu opštine Kladovo  za 2018. godinu kojim su planirani prihodi u iznosu od 885,4 miliona dinara.Budžetski  prihodi  planirani su iznosu od 857, 6 miliona , dok  su ukupni sopstveni prihodi korisnika budžeta kao i prihodi  iz donacija planirani u iznosu od oko 26 miliona dinara.

-Usvajanje budžeta jedan je od  najznačajnijih koraka kada je reč o funkcionisanju lokalne samouprave u 2018. godini, istakao je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo i dodao da je projektovani budžet  razvojni, izbalansiran  i uravnotežen sa rashodima. Na rashodnoj strani opštinske kase 35 miliona dinara opredeljeno je za izradu projektno-tehničke dokumentacije za kapitalne investicije, jer je to  zamajac za  ulaganja koja će u sledećoj godini biti prioritetna, naglasio  je Čučulanović .

U raspravi o budžetu socijalisti su  naveli da  nacrt budžeta nije transparenta, ali su svojim glasovima  dali podršku predloženoj odluci. Predstavnici DS glasali su protiv uz obrazloženje da  je to praksa opozicijer,dok su odbobornici Socijaldemokratske partije bili  uzdržani.

– Na rashodnoj strani opštinske kase definisani su izdaci za funkcionisanje Saveta MZ, dok je 38 miliona dinara opredeljeno za investicione radove, kazao je Slaviša Tufajević, predsednik SO Kladovo.
Na Dnevnom redu pretposlednjeg ovogodišnjeg skupštinskog zasedanja podršku odbornika dobio je  i  Pravilnik o raspodeli troškova toplotne energije  sa zajedničkog  mernog mesta  u toplotno-predajnoj stanici JP “Jedinstvo” kao i  Kadrovski plan  kojim se reguliše broj zaposlenih u  sistemu Opštinske uprave  u 2018. godini koja ima 107 radnika.

Članovi lokalnog parlamenta usvojili su novi  Statut Organizacije za turizam  i kulturu opštine Kladovo, ali i predlog odluke  o izradi Plana održive  mobilnosti u turizmu  za opštinu Kladovo.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *